torsdag 25 december 2014

Gran Canaria, dag 1

Upp tidigt på julaftonsmorgonen (4.45) för avfärd till Arlanda.

Transfern gick bra och i god tid ställde vi ifrån oss bilen vid arlandeparkeringen. Många av bilarna såg litet frostnupna ut.

Efter litet kontantuttag och jättedyr frukost (ockrare!) trängde vi oss in och ner i flygsätena (och då menar jag TRÄNGDE). Smalt och trångt och vi kände på oss att det skulle bli sega sex timmar ner till Gran Canaria.

God mat och litet vin gjorde dock flygresan (6 tim) hyfsat acceptabel. En del av medresenärerna klunkade i sig ansenliga mängder spirituosa och de blev lika fulla som toalettankarna, som fick stängas sista timmen av resan. Där vätska går in måste även vätska ut.

Dis väntade oss under inflygningen och det var en mäktig syn att se vulkanen Tedje på Teneriffa dyka upp ur skyarna.

Teneriffa och Tejde i dimma
Ja, det blev en Gran Canarie- applåd när vi landade!

25 minuter transfer i buss tog oss till vårt hotell Maracaibo, på lagom avstånd till centrum och strand i Puerto Rico. Fin havsutsikt och underbart ljumma vindar mötte oss.

Fru T
Efter att ha boat in och intagit litet mellanmål knallade vi ner till stranden och vidare till centrum. Det blev snabbt mörkt, men vindarna var ljumma och temperaturen underbart behaglig.

Vi intog en god julmiddag (fru T åt en fantastisk fiskrätt)

Mums!
och stapplade sedan nöjda och belåtna uppför maracaibobacken, upptäckte att vi inte hade någon tandkräm, bortsåg från det, störtade i säng och sov tio timmar.

Så bra har jag inte sovit på flera veckor. Det var tyst och sängarna är jättesköna. Nu ska här slappas, läsas och ätas gott i många dagar. Ja, och motioneras lite också förstås!

Fru T.

Inga kommentarer: