onsdag 31 december 2014

Gran Canaria dag 7

Med litet träningsvärk i vaderna från bergsetappen tog vi det litet lugnt på förmiddagen. En promenad blev det dock ner till det erbarmeliga shoppingcentret där Fru T inhandlade en baddräkt och en solfjäder.

Det kan påpekas att en del resenärer hade det tufft på förmiddagen eftersom det var molnigt. Vad gör en soldyrkare då?

Efter siestan hoppade vi på en överfull lokalbuss till Maspalomas och Playa del Ingles.

Dunas de Maspalomas var imponerade. Det var som att vara i Sahara och eftersom det blåste friskt fick man också känslan av vad en sandstorm kan innebära.

Maspalomas 1
Maspalomas 2
Med knastrande tänder och sand i öronen tog vi oss tillbaka till centrum och ytterligare två shoppingcentra C.C.Cita och C.C.Yumbo. Likheten med en tunisisk souk är slående även om utbudet är annorlunda. Inga levande höns här inte men däremot ett stort utbud av penisölöppnare!

Vi hamnade på en trevlig restaurang och åt en finfin avslutningsmiddag, filet Mignon och ett utsökt vin ja, efterätt blev det också!

Det var tänkt att vi proppmätta skulle ta lokalbussen tillbaka till Puerto Rico, men tiderna passade dåligt och det blev taxi stället. Prisvärt och bekvämt. 25 euro!

God Natt (god nattsömn på ett väldigt tyst och behagligt hotell) och i morgon åker vi hem till kylan i Sandviken.

Ja det verkar som att ömma vader blev det enda onda efter vandringen. Minns tillbaka något år när vi besteg Ben Nevis i Skottland. Då tog det en hel vecka innan jag kunde kliva ur sängen utan att kroppen skrek. Det var härligt :)
Jag är glad att jag hittade en baddräkt som jag kan använda på vattengymnastiken. Det är ju ett mycket dåligt utbud av badkläder hemma den här årstiden. Det är egentligen märkligt eftersom väldigt många svenskar åker på solsemester året runt.
Dags att avrunda denna vecka med att säga:
Resan blev lugn och avkopplande.
Vi hade behagligt väder hela tiden.
Hotellet uppfyllde önskemålen så när som på att balkongräcket aningen skymde utsikten.
Alla människor är trevliga utom super marketpersonal. Man kan undra varför.
Jag är en aning chockerad över hur vissa turistområden ser ut men glad att jag upptäckte det så att man inte råkar köpa sig en resa dit.

Fru T.

Inga kommentarer: