fredag 26 december 2014

Gran Canaria, dag 2

Det bästa med Kanarieöarna är vädret. Man kan alltid lita på det, 22- 23 grader varmt och sol varje dag. Att jämföra med sandvikenvädret som i dessa dagar fixade en riktig köldknäpp. 15- 20 minusgrader enligt samstämmiga Fb- vänner.

Vi började dagen med en rejäl frukost på balkongen samtidigt som solen snabbt steg upp över bergskammen på andra sidan viken. Nere vid hotellets pool samlade sig de girigaste hotellgästerna och lade ut badhandukar på de madrasserade stolarna och gick därifrån. Märkligt beteende.

Nöjd!
Själva klättrade vi ner till den riktiga stranden och satt där någon timme. Det visade sig att två tredjedelar av viken bestod av stora otrevliga stenar i ett område cirka femton meter ut i vattnet. Märkligt att ingen skrivit om det på nätet. Tack och lov var en en tredjedel förskonad från dessa elaka stenbumlingar.

Inga badbyxor här inte!
Det gäller att sola med förstånd så när lunchtarmen började hojta klättrade vi tillbaka till Maracaibo och en Super Marche ett stenkast från hotellingången. Mycket lämpligt och bra.

Sedan hann vi träffa en dansk apolloreseledare på hotellet och vi skrev upp oss på en Rocky Adventure på måndag nästa vecka. Klättring på stigar uppe i bergen, 2000 meter över havet.

En norrman framför oss i kön var en riktig parodi på klagande turist. Han hade varit på hotellet lika länge som oss (ett dygn) och hade redan en lista på 10-15 saker som det var fel på. Från glödlampor via sneda dörrar till vinglande transferbuss. Stackarn!

Efter en utsökt lunch på rummet blev det läsning och siesta. Fru T:s siesta tillbringades nere vid poolen läsandes Modiano. Själv satt jag på vår balkong och insöp Roberto Bolanos fantastiska De vilda detektiverna.

När solen gick ner var vi nere vid vattnet igen och kollade en båt, Lineas Blue Bird som bla går till Puerto de Mogan. Den ska vi ta om några dagar.

Kvällen avslutades med thai- buffé i centrum, gott och billigt, innan vi åter klättrade upp till Maracaibo för några timmars vederkvickande sömn. Kvällstemperatur, tjugtre grader! Plus!!

Är det så att man tycker något saknas i H:s inlägg så stämmer det. Att lägga in bilder tar för lång tid så det sparar vi tills vi kommit hem. Jag kan bli lite irriterad om han blir sittande vid datorn alltför länge så det är ett bra val.
För övrigt är jag inte lättirriterad utan tycker att det mesta är finemang. H har åkt på en liten förkylning men jag proppar i honom alvedon och föser honom framför mig ut på äventyr. Nu ska vi promenera till grannstranden Amadores. Där kan han ta ett vederkvickande bad så att han orkar gå tillbaka.
Fru T.
Inga kommentarer: