måndag 29 december 2014

Gran Canaria dag 5

Den femte dagen blev en båtdag. Efter morgonbestyren knallade vi ner till båthamnen och betalade en tur- och returbiljett till Puerto de Mogan. Vi åkte med Lineas Blue Bird och det var varken trängsel på ditresan eller på hemresan.

Semester
Turerna tog en halvtimme var och var njutbara. Vi satt på övre däck i solskenet och hade semester helt enkelt i det strålande solskenet och i den drygt tjugo grader varma havsbrisen. Vi passerade Playa de Amadores och Playa del Cura från utsidan så att säga innan vi kom till Playa de Mogan.

Hamnen var väldigt speciell och arkitekturen på hotellen annorlunda än vad vi sett hittills. Knappt några hotell var över tre våningar och det kändes familjärt och avslappnat. Bakom hotellen klättrade ett charmigt virrvarr av hus och bostäder upp efter bergssidorna. Där bodde de kanariska innevånarna.

Idyll
Virrvarr!
Vi åt en tapaslunch vid stranden och diskuterade genusfrågor med anledning av de barnfamiljer som satt på samma rastaurang som vi.

Tapas
Efter Mogan- aktiviteten hände inte så mycket mer än att vi köpte mat vid vår Super Marche, lagade den, lyssnade på en finfin musiker som uppträdde vid hotellets restaurang, tittade på ett avsnitt av Bröderna Cartwright (med Adam på utflykt till en annan stad) på TV:n.

Det blev tidigt sänggående inför bergsturen och klättringen till Roque Nublo i morgon.

Ja Playa de Mogan var verkligen en liten pärla precis som de lovat i broschyrerna. Det var också roligt att se kusten utifrån havet. Den är ganska dramatisk med branta klippor fulla av grottskrevor. Ändå såg vi en hel del äventryrare som tagit sig ner för att sola och bada, vissa för att kunna vara nakna.
Skönt att komma i säng tidigt. Jag hoppas verkligen att jag orkar med morgondagens vandring. Det är svårt att veta hur terrängen är och vilket tempo det blir.

Fru T.

Inga kommentarer: