onsdag 20 juni 2018

Dag 1 och 2 2018


Det kändes jätteroligt att ge sig iväg mot Frankrike. Vi tyckte att vi var väl förberedda. Husbilen  servad och småfel fixade. Tyvärr blev inledningen ganska kaotisk.

Det började med att bloggaren kom att tänka på att de reservlampor han hade inköpt hade blivit kvar i hemmet. Samtidigt som den tanken dök upp började husbilen låta som den hade gjort i november när ett hjullager pajade.

Modstulna åkte vi söderut men oljudet i höger bakhjul avtog inte och till slut måste vi stanna i Norberg och överväga om vi kunde fortsätta. Fru T rådfrågade Internet och  hittade en bilmek utanför samhället.

När vi kom fram stötte vi på en äldre herre som upplyste oss om att den tänkta bilmeken hade slutat för flera år sedan….men…. det fanns en bilmek inne i Norberg och han var bra enligt den äldre herren. ”Jag ska in till Norberg, jag kan visa er vägen, häng efter min bil”!

Sagt och gjort, efter några minuter stod vi utanför Norbergs Bil & Motor. Bloggaren tackade den äldre herren (jämngammal med bloggaren) och gick in och ringde på klockan. Ut från verkstan kommer Per Löfqvist, ägaren av Norbergs Bil & Motor. Jag förklarade vårt dilemma. Per Löfqvist avbröt det arbete han höll på med, hoppade in i husbilen, körde en sväng i Norberg, kom tillbaka, lyfte upp bilen, konstaterade att lagret inte var slut, rev av däcket, såg att handbromsvajern låg på och skavde på däcket, fixade det och önskade oss en trevlig resa. Vilken hjälte, vilken fantastisk bilmekaniker, vilken god människa! Ska man få fel på bilen hoppas jag att alla får det i Norberg J

Ja, sedan var det bara att brassa ner till Göteborg och Stena Lines Kielfärja.

Vi firade inledningen av semestern med buffe´ som smakade riktigt bra.

Vi sov som stockar och anträdde färden söderut gm Hamburg och Bremen och ett antal Staus i nära trettiogradig värme.

Framåt kvällen hamnade vi på en lite överreklamerad (av dem själva) camping utanför Senden. Visst är det fint här men kanalen som man skröt om i reklamen är det omöjligt att ta sig ner till.
Sommaräventyret har börjat 
 I morgon blir det Frankrike.

Inga kommentarer: