fredag 22 juni 2018

Dag 4 2018

Efter en energigivande och lång natt var det lätt att ta itu med morgonsysslorna. Fru T mådde lite bättre och fixade en sedvanligt välsmakande frukost.

Bloggaren tömde toaletten, fyllde på dricksvatten, diskade och plockade undan utemöblerna. Efter morgontoalettbestyren var vi färdiga att ge oss av.

Första anhalten var Arenbergskogen och pavén där. En pavé är en kullerstenbelagd väg som genomkorsar det belgiska landskapet och som används av jordbrukarna för sina traktorer. Men de blir också cykelvägar i vissa cykellopp, tex i endagarsloppet Paris- Roubaix. Fem mil av tjugofem går på de här pavéerna och bloggaren har följt dessa lopp på TV under många år. Nu var det dags att se denna pavé på riktigt.

Det var en upplevelse. Stenarna var större och ojämnare än bloggaren kunde tänka sig. Det togs en tur fram och tillbaka på pavén och det var omöjligt att cykla på den. Svårt att tänka sig en stor klunga cyklister som brakar fram genom skogen i 50- 60 knyck! Som tur var fanns en stig jämte kullerstenspavén (där åskådarna brukar stå) och där höll bloggaren till.
Inte som Sagan precis
Sedan drog vi oss söderut mot Paris. Undvek tullbelagda vägar och stannade i Laom och lagade mat. Laom är en liten katedralstad väl värd ett besök. Serpentinvägar leder upp till katedralen som är medeltida liksom ”gamla stan” runt om.

Paris nästa och vi lyckades ta oss till campingen i Bois de Boulogne trots alla köer och en liten gps-miss. Det var åtta år sedan vi var här senast, lite mindre resvana då än vi är i dag.

Väl framme blev det firande av Midsommar, sill och snaps och sen i säng för cykling i Paris i morgon. Glad midsommar!




Inga kommentarer: