onsdag 14 september 2022

Norge (2)

9 aug 2022

Efter 10 minuters åkande var vi inne i Norge. Vi åkte en sträcka som vi kände till mellan Sjöenden och Hamar där vi varit förut och därför tänkte vi bara titta på gamla Domkyrkoudden. Det var ett fint område med gamla hus och resterna av domkyrkan, som de byggt in i ett enormt skal av glas.

Vi råkade komma lite fel så att vi hamnade i centrum av Hamar men det var ändå kul att påminna sig hur det såg ut.

Färden fortsatte förbi Biri travbana där vi tidigare stått på ställplatsen utanför på parkeringen. I Lillehammer parkerade vi centralt, åt lunch och gick en promenad på den långa gågatan. Vi försökte men hittade inte sportbutiken där vi för länge sedan köpt tältpinnar då vi inte ännu hade skaffat husbilen.

Resan fram till Otta där vi skulle börja vårt besök i fjällvärlden blev inte så kul. Trafiken var hetsig och intensiv. Alla verkade åka där men det finns inte utrymme att bredda vägen (E6:an)  så för chauffören var det jobbigt att ständigt ha koll på möten och obefintlig högerkant.

Chauffören fick ytterligare en något ansträngande körning upp till Rondane högfjäll på många smala serpentinvägar. Medpassageraren vågade knappt titta ner. Allt gick dock bra och vi ställde oss för natten på Mysusäters ställplats. Det var många grader kallare där uppe och vi fick jobba lite med att hålla värmen då truman är trasig. Vi hade en elfläkt och en liten gasolvärmare. Här stod ett tiotal husbilar och servicen var en sunkig toalett.



Domkyrkoudden

Lillehammer

Mysusäters ställplats




Inga kommentarer: