söndag 11 september 2022

Över gränsen till Lappland (2)

 12 juli 2022

Vi hade inget slutmål för dagen men några turistattraktioner att besöka. 

Först två återbesök: Thailändska paviljongen som var sig lik samt Döda fallet där vi äntligen fick ordning på vad som egentligen hände där för över 200 år sedan. Det kändes mycket bra, men som vanligt tänkte vi på hur svårt det där med information är. Det fanns många skyltar men dom tog inte hänsyn till de som inte hade några bakgrundskunskaper alls. 

Sedan ville bloggaren titta på en märklig sportanläggning: Rodelbanan i Hammarstrand! Vi tog oss upp till målgången. Det var högt nog. Vad kunde man då se? Jo, ett litet torn för tävlingsledningen och en bit bana i trä och betong. För att det skulle vara intressant fick man (Fru T) förställa sig hur de får is på denna bana samt hur de kommer nedsusande med väldig hastighet. Bloggaren var nöjd :-) 

Vi började bli lite trötta och sökte en plats att övernatta på. Det fanns många platser att stanna vid efter Ammerån, men vi ville ha något luftigare och något med service, vilket vi hittade i Hammerdal. En mycket mysig och välskött camping där vi trivdes bra.

Nu började värmen sjunka betydligt och vi satt inte ute så länge på kvällen.


Thailändska paviljongen

Döda fallet


Rodelbanan Hammarstrand


Inga kommentarer: