måndag 12 september 2022

Stockholm (2)

 30 juli 2022

Via hemköp i Marieberg tog vi oss till Långholmen där vi hade bokat plats. Picknik packades igen och vi gav oss ut på en tilltraditionsbunden tur- Södermalm runt. Åter hade vi tur med vädret och när vi kom till Skansbron valde vi en ny väg över till Södra Hammarbyhamnen.

Och vad fick vi se? Jo, att där finns Hammarby sluss, även kallad "skilsmässodiket". Vi blev kvar en bra stund och tittadepå slussningar. Massor av båtar hela tiden åt båda håll. 

Vi fortsatte runt vattnet över Sickla kanal och till en parkbänk vid Hammarbysjön där vi åt och gladdes åt att vi fick se en del av Sthlm som vi inte varit i förr.

Efter att ha cyklat ända upp till Fjällgatan började våra krafter ta slut, så det blev bara en titt in till hattbaren på Götgatan innan vi var tillbaka på Långholmen.

Då tog det roliga slut för denna gång. Vi hörde ett välbekant oljud som har plågat oss en gång förut på detta ställe. Det var rave på gång. Vi visste att det betydde en hel natt utan riktig sömn och en massa irritation så vi beslutade oss snabbt att fly fältet innan ögonen blev svarta av ilska. 

Det blev som så många gånger förr den lugna och trevliga parkeringen vid Skolkloster slott. Här grillade vi i godan ro, tog en promenad på området och somnade till inga ljud alls.

Långholmen innan raven

31 juli 2022

Hej och hå, direkt efter frukost färd hem via Östervåla och Gysinge. Det var skönt att åka på lugna landsvägar. Hemma långt före lunch 

Inga kommentarer: