söndag 11 september 2022

Över gränsen till Lappland (3)

 13 juli 2022

Efter en slö morgon med dusch och tömning och vatten hit och dit så styrde vi kosan till Strömsund. På GPS:n i mobilen såg vi att bron vid infarten var avstängd så det blev en annan väg som bara var aningen längre (men grus).

Det blev påfyllning av mat på ICA och en sväng ner till Hembygdsgården där vi  varit tidigare och träffat Heffaklumpen.

Fem mil senare körde vi genom ett tråkigt Dorotea och skulle precis åka vidare när vi fick syn på en gammal husvagn vid vägkanten och upptäckte vi var vid husvagnsmuseet som Polar har iordningställt intill fabriken. Det blev en rolig, nostalgisk upplevelse att se hur vagnarna utvecklats sedan 50-talet.

Oj, glömde att vi stannade till i Hoting för att titta på Björnhallen (ishockeyladan) som vi har minnen ifrån efter juniorlandskamp Sverige- Ryssland och resa till akuten i Gävle med skadad spelare :(

Sedan läste vi att det stundade riktigt dåligt väder framöver med kyla och regn. Vi kände att planerad klättring vid Skuleberget inte var en god ide utan tog beslutet att åka hemåt. Vi pressade husbilen i 25 mil genom ett trist Åsele, ett minst lika trist Junsele, via Sollefteå och Kramfors till ett litet favoritställe, att övernatta vid Högakustenbron.

Det var verkligen kallt, blåsigt och regnigt, men det är alltid lika nice att titta ut mot omgivningarna och den pampiga bron.

Björnhallen Hoting





Dorotea Husvagnsmuseum


Inga kommentarer: