torsdag 8 januari 2009

Arbete igen!

Att komma igång med arbetet efter en lång helg brukar ibland vara litet tuggummiaktigt. Tycker dock inte att det har varit så den här gången. 2009 ligger framför ens fötter med massor av arbetsuppgifter som vid första åsynen verkar oöverstigliga. Under de två dagar som jag hittills har jobbat har nya projekt sett sin dager och påminnelser om stora upphandlingar har stått som spön i backen. Varje uppgift i sig kommer att kräva mycket tankemöda, krav på samarbeten och en hel del is i magen.

Att finnas med mitt i dessa processer känns både spännande och skrämmande. Man kan i alla fall konstatera att man har att göra!

När arbetsuppgifterna är många och ibland komplicerade brukar tiden gå fort. Eftersom livet är ändligt kanske tanken på en galopperande tid inte är så positiv i största allmänhet. T.o.m. lite luguber, för att använda sig av ett ord som en barytonsaxofonist Anders Barnö använde när han beskrev en Lars Gullin-låt vid Trettondagsjazzen i Gävle i helgen. Luguber men vacker!
Anders Barnö, förresten, vilken härlig jazzsnubbe!

Det finns dock undantag när det är positivt att tiden knallar på. Plötsligt är det april och då tas Dethleffs-en fram ur sitt vinteridé i Forsbacka. Det ska vara stora vägbulor i livet för att inte nämnda husbil ska ta sin första tur för året under påskveckan!

Ja, då är det väl bara att köra på då!

Inga kommentarer: