tisdag 20 januari 2009

BETT 2009

Det är trevligt att läsa vad BETT-resenärerna från Sandviken tyckte om BETT 2009 vid hemkomsten. Några axplock:

Rektor reflekterar kring Sandvikens plats i allt det hon såg:
— Vi är bra på väg tycker jag, men måste släppa invanda arbetssätt, våga putta utvecklingen vidare och dela med oss. Att ta del i och av elevernas globala kommunikationskunskaper känns oerhört angeläget.

IT-pedagog:
- Utvecklingen har exploderat och marknaden är enorm vad det gäller IT-läromedel. Mässan visade på mängder av intressanta områden där läromedel via webben har fått en betydligt mer framträdande roll än tidigare.

Rektor på GySär:
— Vi tittade mycket på lösningar för interaktiva skrivtavlor och det fanns ofantligt mycket sådant. Jag såg också "kommunikationspärmar" och handdatorer som skulle kunna vara till stor nytta för många av våra elever på Särskolan.

Gemensam slutsats:
- Om skolan i Sverige i framtiden ska ha en chans att överleva och ha något existensberättigande måste eleverna ha tillgång till såväl kunniga och intresserade pedagoger som fräsch och fungerande hård- och mjukvara.

IT-pedagog:
- Roligt att få en hint om vad som komma ska. Det gäller för övrigt hela besöket - En hint av framtiden.

Hoppas att den "hinten" kan spridas till övrig verksamhet inom Kunskapsförvaltningen i Sandvikens kommun!
Säkert är det inte :-(

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Vad som verkligen är häftigt är den insikt Skolministern Jim Knight har av betydelsen att förändra skolan och medvetenheten om att ICT är verktyget för det och allt som dom satsar. Det är lätt att dränka sig i alla prylar men det är ju ändå hur medveten dom arbetar vidare med sin struktur. Jag la till lite om honom och om satsningen på Building Schools for the Future som Jens och jag var och lyssnade på.(Aggiornato betyder uppdaterad)
Ses, Hälsa Lotta!
PS Kolla E-pedagogerna från Nacka, dom har skrivit flera bra rapporter.DS