söndag 18 januari 2009

Tierp Hockey

Varje gång som vi har sett Tierp Hockey den här säsongen så har vi sagt:

-Det här var sista gången som vi går på hockey!!

Orden klingade väldigt bestämt förra helgen när ett håglöst hemmalag fick stordäng av Borlänge med 4-10. Tierp gjorde första målet och Borlänge de nästa åtta. Tierps målvakter verkade ha för små målvaktskydd och hade glömt plockhandskarna och placeringsförmågan i omklädningsrummet.

Efter en uppryckning i veckan med vinst borta mot Bålsta trotsade vi ännu en gång vårt beslut att aldrig mer titta på div 1-hockey. Bottenlaget Hedemora skulle komma på besök i Vegahallen och div 1-kontraktet nästa år kunde säkras vid seger och om alla andra resultat gick Tierps väg.

Blev det så? Naturligtvis inte :-(

De första tre Hedemoraskotten tappades in av målvakten i Tierp. Det kändes som om alla skott som Hedemora kunde få till skulle gå in. Då är det svårt att vinna en match.

Nu blev det dock match till slut och ena poängen ordnades av vår hjälte i Tierp Simon Östlund som tog på sig ansvaret och satte en straff som betydde 4-4. Mamma Tiina trodde inte sina ögon, eftersom Simon trots ivrigt målgörande i övrigt under alla år som hockeyspelare aldrig hade lyckats sätta en straff som senior.

Hade han möjligtvis tittat på trollkarlen på Kanal 5 som avslöjar alla andra trollkarlars trick. Det såg så ut, snyggt var det!
Nu fick Hedemora med sig två poäng i alla fall sedan man hade vunnit straffläggningen. Simon lade en straff till....i ribban :-(
Det här var sista gången vi går på hockey!!
Förmodligen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom igen, Tierp behöver allt stöd;)