måndag 28 december 2009

London 2

Marschkängor på! Morgonvädret var helt fantastiskt, fem plusgrader under en helt molnfri Londonhimmel. Promenaden gick via Earls Court Road och Cromwell Road, genom några Kensingtongränder norrut upp till södra delen av Kensington Gardens. Gröna gräsmattor och morgonpigga joggare mötte upp.

Det var svårt att låta bli att ta några bilder av Albert Memorial vars guld blixtrade i solskenet. Samtidigt unnade man Royal Albert Hall en rejäl yttre ansiktslyftning.

Med lätta steg vidare genom Hyde Park och fram till Speakers Corner. Tyvärr lyste alla agitatorer med sin frånvaro. Söndagar ska visst vara den stora talar- och diskussionsdagen.

Sedan gick vi hela Oxford Street ner till Regent Street utan att gå in i någon affär bortsett från ett toalettbesök i Selfridges magnifika varuhus. Trots att det var ”half price” överallt.

Soho i dagsljus känns något ofarligare än Soho på kvällen. Vi hamnade på puben The Crown, känd från ett tidigare Londonbesök. Den gången blev det några öl tillsammans med goda Bett-vänner. Nu blev det chicken-pajer och lika god öl. Promenader kräver dessa drycker!

Ut på nypigga ben som bar sällskapet genom Chinatown ner till Covent Garden. Trots det allt kylslagnare vädret avlöste gycklarna varandra på känt maner. Området är en härligt väldoftande del av London!

Sedan skulle vi gå ner till Themsen och fortsätta till Big Ben. Det var i alla fall tanken, men det blev inte så eftersom Tiina började frysa. Det avhjälptes med ett cafébesök på Costa vid Trafalgar Square. Vart har alla duvor tagit vägen? Ryktet säger att de har blivit bortjagade hur nu det går till.
På Costa drack vi en varsin magnifik, jätte-cappuchini!

Med ny värme i kroppen gick promenaden vidare längs The Mall upp till Buckingham Palace. Inte så imponerande slott men drottningen var i alla fall hemma. Flaggan var hissad?!

Plötsligt tog bensinen slut efter sju timmars promenad och Oyster fick göra sitt och ta oss snabbt och effektivt från Hyde Park Corner till Earls Court.

Reflektion. Jättemycket folk älskar att flanera i London. Hälften av dem fryser sina näsor röda eftersom de inte sätter på sig tillräckligt med kläder. Tänk själv, nollgradigt, tunna jeans och en T-shirt i full fart på cykel!

Londonlivet går vidare.

Inga kommentarer: