fredag 11 december 2009

Studiebesök

SKL:s utbildningsberedning och riksdagens utbildningsutskott intresserade av IT i Sandviken.

Maria Stockhaus, ordförande i SKL:s utbildningsberedning och ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Sollentuna och Mats Gerdau, moderat riksdagsledamot i riksdagens utbildningsutskott besökte Sandviken under fredagen. Man ville titta mer hur man ska kunna stötta IT-utvecklingen i skolan i framtiden.

Efter visst krångel med tåget (signalfel i Tierp) skjutsade jag till Kungsgårdens skola där besökarna fick se ”skriva sig till läsning- konceptet” som man var mest intresserade av.

Rektor Jennika Pettersson och lärarna Mona Wiklander och Annica Brodin tog emot och berättade om den metod som visat sig så framgångsrik när det gäller läs- och skrivinlärning. Stockhaus och Gerdau visade stort intresse och ställde många och initierade frågor när de gick runt i klassrummet. Eleverna vid datorerna skrev med stor flit och glädje. Många lärde sig hur julskinka stavas.Talsyntesen och det ljudande tangentbordet gjorde sitt för att stödja de små ettorna i deras knäckande av läskoden.

Den pedagogiska diskussionen fortsatte över risgrynsgröt och välsmakande skinkmackor. Skolans luciatåg under ledning av Zanna Landström lussade för en engelsk skola via Skype. Besökarna såg belåtet på när IT-stödet användes enkelt och naturligt.

Samtalet fortsatte vid kaffe och Monas lussebullar och kom att handla om skolutveckling i allmänhet och IT-stödet i synnerhet.

Nöjda besökare tog sedan tåget till huvudstaden efter en liten omväg och glimt av Göransson Arena.

Läs Mats Gerdaus skolblogg

Inga kommentarer: