onsdag 30 december 2009

London 3

I väg så tidigt som möjligt, men inte före halv tio eftersom våra Oyster Card är betalade så att vi ska hålla oss ifrån rusningstiden på morgonen. Off peak alltså.

Två fantastiska hjälpmedel fanns med denna dag. De små paraplyerna som köptes in för engelska cats- and dogs dagar. En sådan var det denna tisdag. Det skulle komma snö men lyckligtvis blev det bara regn under dagen. Det känns som engelsmän och snö inte riktigt hör ihop.

Nåväl, vädret spelade mindre roll eftersom vi skulle till Madame Tussauds och träffa alla vaxkändisar som bor där. Var det några fler som hade planerat samma sak? Massor! Vi fick stå i en oändlig kö i två timmar innan vi fick träffa våra ”hjältar”. Det kändes dock bra eftersom alla i kön visade fantastiskt tålamod i sitt köande. Ingen trängde sig före och alla var glada.

Mest lik bland vaxdockorna var Angela Merkel och minst lik Madonna. Var det värt pengarna och köandet? Absolut!

Sedan blev det sen publunch (kommer att sakna detta när man kommer hem) innan vi styrde kosan till British Museum. Knökfullt där också. Varifrån kommer alla människor? Vi tittade på fantastiska antika föremål från Grekland och Egypten och undrade varför inte alla dessa finns kvar på ursprungsländernas muséer?

Sedan besöktes National Gallery vid Trafalgar Square, men vi hann bara med hälften av utställningarna innan man stängde. Dit ska vi tillbaka. Knökfullt med folk? Visst!

Man hade ett bra system där. I varje avdelning pekades 6 st tavlor av mer intresse ut, som man kunde koncentrera sig på.

Utmattade åkte vi hem via Picadilly Line. Tiotimmarsutflykter tar på krafterna. Knökfullt på tuben? Gissa?

Inga kommentarer: