torsdag 3 december 2009

Resa till Stockholm

Vintern är här. Om man nu med vinter menar några minusgrader och en sol som glädjer en med sin korta närvaro under några timmar.

Så är fallet när det regionala tåget "tuffar" fram genom det uppländska kulturlandskapet mellan Tierp och Uppsala i riktning mot huvudstaden. Jag har lyckats hitta en plats med ett eluttag inom räckhåll. Därav skrivandet i bloggen.

Jag är på väg till Stockholm och ett seminarium i DiU:s regi. Det är i UR:s lokaler på Tulegatan och handlar om att skriva sig till läsning. Mycket av det är man ju uppdaterad i eftersom jag är arbetskamrat med en av guruna inom detta pedagogiska område, Mona Wiklander.

Men seminarieresan ger också tillfälle att träffa styrelsen i Datorn i Utbildning "live"efter ett antal smått kaotiska styrelesemöten via Skype. Efter seminariet blir det gemensam middag, som jag ser fram emot.

Morgondagen kommer att innehålla ett möte på YBC i Nacka. Där ska det diskuteras skrivningar rörande digital kompetens i de nya föreslagna kursplanerna. Fortsatta diskussioner som tar avstamp från en facebookgrupp som har varit igång någon vecka och rönt stort intresse.
Spontant måste jag säga att det jag läser i kursplanerna gör mig besviken och litet uppgiven. Ganska litet skrivet och det som skrivs luktar tillbakagång och nittiotal (förra seklet, alltså :-(

Tyvärr kan jag bara med halva dagen eftersom jag vill hinna hem och vara delaktig i ett möte med Pulsen, som handlar om e-legitimationsinloggning i vår nya e-tjänst för barnomsorgen. Det vankas tårta också. Får återkomma till det.

Härligt väder alltså, det är bara SJ som hjälper till att dra ner mungiporna en aning. Inte en fungerande toalett på hela tåget :-(

Inga kommentarer: