söndag 5 juli 2015

Sommarresa 2015 4 juli

Lämpligt att läsa Richard Fords bok Självständighetsdagen denna dag. Det har jag visserligen gjort hela semestern. Det tar nämligen tid att läsa Ford om man ska hänga med i alla mästerliga svängningar och krumbukter. Vilken suverän författare!

En annan förstklassig upplevelse är att åka genom Moseldalen. Det gjorde vi under förmiddagen och det var vår tredje gång. Första gången var vi helt knäckta (positivt), andra gågen för trötta för att ta till oss upplevelsen (efter 14 dagars intensiv Frankriketur). Men nu kändes det fantastiskt igen. Vädret gjorde naturligtvis sitt till även om det blev varmare och varmare under förmiddagen.

De vackra små samhällena avlöste varandra, Bernkastel- Kues, Cochem, Traben Trarbach och många fler. Hela tiden ackompanjerade av välskötta vinodlingar i bakgrunden. Vissa sluttningar är så branta att man inte förstår hur plockningen av druvor går till. Men framför allt med den underbart meanderande Mosel i centrum.

När vi började närma oss Koblenz vek vi av från floden. Då hade resenärerna lyckats stanna vid vägen och tagit ett dopp i det mytomspunna vattendraget. Varmt och skönt även om det inte är värme man suktar efter under dessa heta sommardagar.

Baden in Mosel
Vi rattade mot Bonn och en camping med ”schwimmbad” som fru T lokaliserat. På vägen in mot campingen hittade vi en Netto- butik där vi kunde göra matinköp för några dagar framåt. Speciellt inför söndagen eftersom alla affärer är stängda i Tyskland under dessa dagar.

Det märkliga med Netto- butiken var att de tittade på vårt Mastercard som något de aldrig sett förut. Den unga kassörskan sade att det skulle ta några dagar för dem att kolla upp om vi var kreditvärdiga! När hon frågade en äldre kollega om man fick använda ett kreditkort sade hon ett bestämt: Nein!! Som tur var hade vi kontanter.

Campingen Köningswinter var helt OK bortsett från amperetalet i elen som är för svag för att hålla kylen igång. ”Schwimmbad” (ett stenkast bort) var trevligt och svalkande.

Vi satt ute tills mörkret föll på. Då hade temperaturen sjunkit till 27 grader ute och strax under trettio grader inne i husbilen. Med alla fönster öppna på vid gavel lyckades vi somna till intensiv fågelsång utanför i buskarna. Samt en idog holländsk herre som gick och slog i luckorna i sina husvagnsutrymmen till strax före tolv!!

Sköt er på toaletten, meine Herren :-)
I dag siktar vi in oss på Munster.

Inga kommentarer: