tisdag 7 juli 2015

Sommarresa 2015 5 juli

Vi kom i väg i god tid och möttes ganska direkt av ett fabulöst ”Donnerwetter” som snurrade runt oss ända till Munster. Det var den tropiska värmen som till slut gav upp och skickade både regn och blixtar på oss. Det fina med det var att temperaturen gick ner c:a 10 grader.

När vi kom fram till ställplatsen (jättestor) i Munster möttesvi av en nitisk parkeringsvakt som med ivrigt armviftande med all tydlighet visade att här fick inga husbilar stå. Ytterst märkligt eftersom den enorma parkreringsytan stod upptagen som ställplats i vår ställplatsbibel.

Nu löste det sig ändå. Viställde oss under några träd vid slottets uppfart och där stod vi kostnadsfritt under de två timmar vi knallade runt i fina staden Munster.

Slottet i bakgrunden
Munsterpromenad
Det pågick någon sorts marknad vid slottet och ett veteranbilsjippo i anslutning till domkyrkan som vi kollade lite under vår promenad. Old town var prydlig och vacker med prätiga hus som kantade de ganska breda gränderna.

Europeiska veteranbilar
Domkyrkan inside
Turistinformationen tyckte att stadens lilla sjö var en attraktion. Det tyckte inte vi nordbor som är alltför bortskämda med sådant. Speciellt vi sandvikenbor med vår underbara Storsjön och har andra småsjöar runt vår tätort.

Det var meningen att vi skulle ha överrnattat i Munster, men nu blev det inte så din lilla nitiska parkeringsvakt :-) Vi åkte i stället mot Bremen och hittade en trevlig naturcamping i ett naturområde några mil utanför den stora staden. Billigt och bra!

Bloggaren skaffade sig tyvärr någon sorts ryggskott när han skulle ta ut saker ur det lilla ”garaget”. En av de gula nivåjusterarna hade kilat fast sig och jag ryckte till. Tyvärr hände inget positivt i garaget men däremot negativt i nedre delen av min rygg. Spänt och ont resten av kvällen.

Vi somnade dock tidigt efter grillning av regnbågsfile´ och ytterligare en rejäl regnskur som innebar att utetemperatur påverkade innetemperaturen på ett positivt sätt. Kyligare alltså :-)

Mums!
Vilken fågel regerar i Europa ?........Duvan :-)

Inga kommentarer: