onsdag 8 juli 2015

Sommarresa 2015 7 juli

Vi stannade till vid receptionen och använde WiFi- pengarna till att göra bloggen lite roligare att läsa, bilder alltså.

Sedan åkte vi mot Stralsund via små, vackra byari det ljuvliga sommarvädret. Denna stad som har varit svensk och är kanske mest känd genom ”Kalle Dussins” fantastiska ritt genom Europa 1714 tillsammans med två följeslagare. Tretton dagar tog det att rida från Turkiet till Östersjökusten. Det innebar 15 mil per dygn. Karl X11 uppträdde under namner ”kapten Peter Frisk”.

Så ja, historienörden nu får det räcka :-)

På vägen var vi ner till de fantastiska stränderna som Rugen har att visa upp. Kilometer efter kilometer av bländvit sandstrand och jätteklart vatten. Tyskarna vältrade omkring på stränderna både med och utan badkläder. Nudist, javisst :-)

Rugen 1
Rugen 2
Mängder av cyklister längs de fina cykelvägarna. Undrar hur det ser ut när högsäsongen infaller om några veckor?

Stralsund blev en flopp. Trots att vi försökte en god stund hittade vi ingen parkering för motorhemmet i centrum. Så vi gav upp och åkte ut på det egentliga Rugen (ön).

Där försökte vi med Bergen auf Rugen och lyckades parkera utanför en stormarknad med tillhörande Burger King. Inte många gånger under dessa veckor som vi ”matsyndat”, men nu gjorde vi det. Det smakade finemang!

Dagens camping låg ett stenkast från Hitlers och nazisternas planerade semesterparadis Prora. Det var en märklig upplevelse att cykla dit och både se förfallet samt restaureringen av de snart åttiåriga byggnaderna. Det hade planerats att 20 000 tyskar skulle få plats där samtidigt. Nu blev det inte så, världskriget kom emellan.

Tänkt semesterparadis 1

Prora 2

Rustning på gång!
Vid samma cykeltur fortsatte vi till Ostseebad Binz och åt kvällsmat tillsammans med överraskande många semesterfirare. Fullt på nästan alla restauranger. För oss blev det lite avslutning på semesteresan eftersom vi åker hem till Sverige i morgon via Sassnitz och Trelleborg.


Bloggarens ryggbesvär har inte givit med sig, tyvärr :-(

Inga kommentarer: