lördag 24 december 2016

Mallorca 23 dec 2016

Ja, det var bara att bita i det sura äpplet, att gå upp kvart i tre på natten kräver sin man och kvinna :-) Men det gick bra och halv fyra drog vi söderut mot Arlanda.

Nerfärden gick finemang och 6.30 lättade vi i en Airberlin med mellanlandning i Dusseldorf. (Det var bra det för då först fick vi en rejäl frukost).

När vi seglade över Centralmassivet i södra Frankrike skingrades molnen och väl ute över Medelhavet var det så gott som molnfritt. Inflygningen till Palma var magnifik och redan här såg man vilken vacker ö Mallorca är. Grön och kuperad!

Som vanligt ville fru T åka lokalbuss från flygplatsen, men övertalades (som vanligt) av bloggaren att åka taxi (200 kr). Fin tur i solskenet och 18- 19 härliga varmgrader.

Incheckningen till hotell Victoria, Gran Melia var riktigt kul. En lektion i föråldrade könsmönster med en receptionist (manlig), en sprättig åldrad tjurfäktartyp med uttråkat bihang och en jättejätteomständlig, talträngd herre med tillika oroligt vandrande bihang i huvudrollerna.

Efter installationen på rummet tog vi en promenad upp till Castillo de Belver som ligger strax ovanför hotellet. Det blev en rejäl klättring på styva ben, nattens få sovtimmar började sätta sina spår. Vi enades om att återkomma senare i veckan med en picknickorg.


I början på trappen
Nu började vi bli rejält hungriga och tog oss ner till strandpromenaden och en trevlig restauring, jättegoda pizzor och en strålande Rioja (Tempranillo).

Dagen avslutades med ett besök i en jättenärliggande Supermarche (vi har alltid tur med det).

Trots att vi verkligen kämpade med att vara vakna drogs ögonlocken ihop klockan åtta!!!!

(Skrivs dagen efter, efter 10 timmars sömn och i ett redan soldränkt Palma)

Inga kommentarer: