söndag 25 december 2016

Mallorca, julafton 2016

Efter en närande tiotimmarssömn käkade vi frukost på rummet. Vi har med oss en liten vattenkokare, men behövde inte använda den eftersom det fanns en tillgänglig. Frukost ingår inte i priset, men vi har kunnat köpa till det för det fashionabla pristillägget på 59 Euro....per dag!!!!!! Så därför frukost på rummet :-)

Nåväl, ut på promenad i det underbara vädret. Någon grad under tjugo och strålande sol. Vi knallade till Gamla stan och den var verkligen genuin och vacker. Passerade vid Passeig des Born på väg upp till den magnifika katedralen. Efter det promenerade vi upp mot Placa major bland gatumusikanter och andra flanerare.


Katedralen
 Efter några varv i gränderna längre norrut slog hungern till och vi hamnade på en uteservering alldeles i närheten av Placa d´Espanya. Tyvärr tog vi en stor stark där och det visade sig vara en liter som varken Fru T eller bloggare klarade av att tömma. Hundra spänn kostade den också :-( Vi glömde dock detta och satt där och njöt av gatumusik och ett fantastiskt väder.


Oj!!!
Efter en tur upp till Palmas Rambla började vi den mödosamma vandringen hem till hotellet. Mödosam eftersom vi inte är vana att flanera 5-6 timmar i sträck.

Vi åt på rummet innan det blev varma kläder på och samma vandring tillbaka till Palmas katedral och midnattsmässan. För att få plats i kyrkan var vi där en timme innan den tog sin början. Det var vackert och folkligt även om den drog ut lite väl mycket på tiden. 2 timmar tog den med alla turer och ritualer värdiga den katolska kyrkan.


I kyrkan
Något utmattade efter den första dagen kom vi i säng klockan två och somnade bums ackompanjerade av lite fyrverkerier och hojtande ungdomar vid discot i närheten.

Inga kommentarer: