torsdag 29 december 2016

Mallorca 29 dec 2016

Även i dag tog det trekvart att gå till busstationen. Ganska kallt på morgonen men totalt molnfritt. På vägen dit kollade vi upp var vi kan kliva på Aeroportobussen i morgon. För då ska vi ju hem, en vecka går fort.

Dagens mål var Alcudia i norr. En timme tog bussen och det var väldigt skönt att bara sitta och titta på det vackra landskapet. Hela vägen följdes vi av bergskedjan som bildar Mallorcas gräns mot havet i nordväst.

När vi kom fram konstaterade vi att Alcudia är ganska litet innanför de välbevarade murarna.


På muren
Men vackert och välskött! En gissel är också borta om man jämför med Palma. Hundbajset! Det kostar nämligen 6000 kr i böter ifall man blir ertappad att låta en bajskorv ligga kvar på gatorna. Bra idé tyckte vi! Speciellt fru T som kletade in en obehaglig blaffa under skon när vi var i Soller.r

Efter ett cafébesök med härligt kaffe och bakverk promenerade vi en halvtimme till Porto Alcudia. Det är där de flesta turister hamnar för bad och andra rekreationer. Vi flanerade sakta längs stranden ända bort till den lilla piren. Där vände vi för att det började kurra i magen.

Lunchen blev en prisvärd upplevelse. För 23 Euro sammanlagt fick vi en trerätters välsmakande middag där vatten, vin (en flaska) och bröd ingick i priset. Formidablo. Vi åt och åt och höll nästan på att missa bussen tillbaka till Palma.

Men det gjorde vi inte och nu ligger vi och läser och tar det bara lugnt efter en vecka av finfina upplevelser och mycket, mycket traskande i sol, sol, sol...

I morgon hem till gamla Svedala :-)


Mätta och glada :-)

Inga kommentarer: