tisdag 27 december 2016

Mallorca 26 dec 2016

Så var det då dags att åka buss till Soller, några mil uppe bland bergen norr om Palma. Allt var väl förberett, väckarklockan på ringning, trekvarts promenad till stationen, tidtabellen genomläst på webben men.....

Ingen hade talat om för oss att Mallorca, till skillnad mot spanska fastlandet, firar annandagjul som en helgdag. Vilket innebar att bussarna fram och tillbaka till Soller bara gick några futtiga gånger under dagen jämfört med vardagar då bussarna slinker fram och tillbaka varje timme.

Det var bara att traska hem till hotellet igen! Vi intalade oss att vi skulle ta det lugnt hela dagen, läsa och vila efter gårdens religiösa uteliv.

Så blev nu inte fallet och det var tur eftersom kvällen kom att gå i jazzens tecken. Fru T snokade på ditt oefterhärmliga sätt reda på ett hotell (Saratoga) som hade jamsession  (Blue Jazz Bar) mellan 20.30- 23.00. Dit knallade vi och bokade bord. Sedan gick en sväng bland julfirande spanjorer på Avenida de Jaume, (alltid lika trevligt att fira med nyktra, glada spanjorer).

Vi åt iberisk gris med sötpotatismos med ett alldeles underbart Riojavin. En brownie med glass och grädde slank också ner. Mums.

Musiken var riktigt häftig, musiker efter musiker äntrade scenen och det var hög klass på imitationerna. Bloggaren vet ju eftersom han är lite i branschen :-)


Riktigt svängigt!
Det var verkligen trevligt där och glada i hågen kom vi hem i tolvtiden denna annandag Jul som började i moll och slutade i dur.

Imorgon blir det Soller, försök nummer två.

Inga kommentarer: