onsdag 28 december 2016

Mallorca 28 dec 2016

Lite sovmorgon, bara en aktivitet i dag. Att gå till Juan Miro- muséet, Fundasio Pilar i Juan Miro (tillika hans Mallorcahem) ovanför Cala Major.

Vi promenerade över berget och på vissa ställen kändes lutningen på vägen vara upp emot 20 %. Tänker ofta på cyklisterna i Tour de France när de cyklar upp för dessa lutningar. Huva!

Muséet var mycket större än vi hade trott. Det bestod av en rejäl utställningslokal, som öppnades 1992 samt Miros verkstad och huset som han köpte 1959. Det var kärleken till frun Pilar som fick honom att flytta till Mallorca.

Miros verk är ju väldigt personliga. Han tog vägen från expressionism över kubism till sina karaktäristiska stjärnor, prickar och insektsliknande svarta figurer. Det fanns ett stort antal av hans målningar på muséet, men även skulpturer som han började arbeta med i slutet av sin konstnärsbana. Vi tycker väldigt mycket om Miro.


Miro själv
Där det hände
Intressant var också besöket i hans verkstad/ ateljé som står där orörd alltsedan hans död. Han dog 1983 och blev nittio år gammal.

Det enda negativa för fru T var att hon fick gå in med pensionärsrabatt ;-)

När vi kommer hem ska bloggaren lägga in litet bilder från besöket. Det gäller alla dagars aktiviteter på Mallorca.


Så där!
Efter Miro-besöket knallade vi ner till Porto Pi Centro och lite shopping för fru T. Åtta timmars utflykt blev det idag igen.

I morgon tar vi bussen till Alcudia.

Inga kommentarer: