söndag 20 juni 2010

Filipstad

Det skulle bli Fucking Åmål första dagen, men det blev Ferlins Filipstad.

Det berodde mest på att vi inte kom iväg så tidigt som vi hade planerat. Tvåårskalaset var för intensivt!

Gps-Astrid hade inte heller sin bästa dag. Hon ville att vi skulle ta smala medeltidsvägar på vår färd till Åmål. Tack och lov hade vi koll på var vi var och brydde oss mindre vad hon tjatade om.

Vädret var fantastiskt. Skogsvägarna genom Västmanland och Värmland förföriska. Ljusgrönt och mörkgrönt tillsammans med röda och rosa örter i solsken är bedövande vackert.

Till slut tyckte vi dock att bilresandet räckte och det var precis när vi åkte igenom Filipstad. Campingskylt pekandes till höger och efter ett besök på ICA Maxi landade vi på en underbar plätt på denna jord, Munkeberg. En liten klippa i den famösa Lersjön :-)

Kvällen blev magisk. Fläskkarrén grillades på en mullig glöd och åts vid det lilla campingbordet några meter från sjön. Ett dussin tyska Hell Angels-typer satt som små lamm en bit bort och sippade på öl och njöt av det svenska undret .

Efter middagen togs cyklarna ner för en tur till centrum och ett morsande på en själsfrände.

Ett tjugotal bilder togs av den värmländska småstaden. Hur ska denna resa sluta? Vi är ju i alla fall bara i Filipstad!!

Inget fucking Åmål (Eaumeaul) but I´m so fucking rich!
Tänk att ha det så bra att man bara kan slänga in sig i en husbil och dra iväg. Glömma jobb och allt som man tyckte blev fel under arbetsåret och låtsas som att det kommer att vara så här för alltid. Tid att reflektera och lägga upp strategier för nästa läsår när man ska göra allt så bra och så rätt!?
Godnatt Filipstad, godnatt Sverige! Får man ha det så här bra? Yes, I´m worth it!

Fru T.

2 kommentarer:

Agneta B sa...

Väntar med spänning på det musikaliska under som måste bli följden när två sådana storheter viskar i varandras öron:-)

Minna sa...

Låter som att ni fått en bra start.... hänger med er från en knarrande kontorsstol i er hemstad...