lördag 5 juni 2010

Jazzjam

Vad kan vara bättre än att i härligt sommarväder dra i väg med husbilen för ett dygns rekreation och roliga aktiviteter?

Lördagsdygnet denna helg kommer att tillbringas i Hagalund i närheten av Hamrångefjärden. Där har jazzvännen Stefan Gyimothy ordnat till jazzfest med jam i trädgården och på verandan.

Det ska bli intressant att se vilket gäng han har fått ihop denna gång. Det blir nog som vanligt ett antal aktiva och ett lika stort antal jazzdiggare.

Jag vet att entusiasterna från Östersund kommer att vara på plats. Snacka om engagemang när man åker nästan 50 mil gånger två för ett jazzdygn ute vid den gästrikska kusten. Många av dessa härliga människor är med i det fantastiska Jemtska Hammond Sällskapet. Ett sällskap som menar att det bara finns ett riktigt instrument i världen, hammondorgeln. Eller som de själva skriver på sin roliga hemsida:

Information om JHS
I akt och mening att verka för att Hammondorgeln skall få förbli vilande på den högsta av piedestaler för elektriskt drivna musikinstrument har det i Jämtland tagits initiativ till och bildats ett ordenssällskap benämnt Jemtska Hammondsällskapet.


Hammondorgeln, detta hittills oöverträffade och rikt facetterade instrument, har under de senaste decennierna i någon mån hamnat i skymundan bakom den uppsjö av digitala syntetiska påfund som grasserat på marknaden. Även om ingenjörerna bakom skvitterbrädorna gör sitt bästa för att försöka efterlikna Hammonds alldeles speciella ljudkropp, konstaterar Sällskapet att man ändå misslyckats. Oavsett om en synthesizer än må låta snarlikt förlagan, är det Sällskapets oomkullrunkeliga ståndpunkt att plagiaten inte når ända fram.

Skvitterbrädorna :-) Bara det!

Alla medlemmar har ordenstitlar efter delar i hammondorgeln. Presidiumets tre medlemmar och grundare av sällskapet har titlarna Primus Rotor, Sir Cussion och Kabinettsekreterare :-) Bara det!

Kul ska det bli!

Inga kommentarer: