söndag 20 juni 2010

Resfeber!!

De två resekamraterna vaknade kl. 6.00 utan väckarklocka. Det betyder bar en sak. Resfeber!

Eftersom vi ska ge oss iväg på eftermiddagen har det nu funnits god tid att se över allt som ska med. Självklart kläder och en del mat och dryck, men också en pappersbunt innehållande kartor, adresser, bilregistrering, bilförsäkring, sjukförsäkring och pass.

Sedan har vi alla lådor med sladdar som jag har ansvar för. GPS, mobiler, portabel inspelningsstudio, digitalkamera och dator.

Necessärer med allehanda krämer, salvor, tabletter, borstar och öronproppar (!). Det kostar på att bli äldre.

Listan kan göras och är lång.

Det ska bli skönt att ändra dagarnas rytm. Det ska bli skönt att slippa ordet bröllop. Det ska bli skönt att höra taffliga kungatal. Det ska bli skönt att vakna upp på olika ställen snudd på varje morgon. Det ska bli skönt att se andra vägar än vägen till jobbet. Det ska bli skönt att gå barbent så att knäskålarna ändrar färg till brunt. Det ska bli skönt att använda grillen varje kväll. Det ska bli skönt att höra historiens vingslag slå i Normandie. Det ska bli skönt att äta en glass på Pont Neuf. Det ska bli skönt att strosa omkring på La Rambla.

Har jag blivit en globetrotter på gamla dar?

2 kommentarer:

Helena sa...

Hoppas att ni får en härlig resa! Självklart så följer jag er på bloggen även den här sommaren och hoppas på många inspirerande upplägg. Själva styr vi mot i Italien i sommar! :-)

Honken sa...

Ha det bra i Italien :-)