fredag 21 juni 2013

Berlin dag 2

När vi utsövda vaknade i sjutiden hade det slutat regna. Temperaturen var behagliga tjugo+ och vattenpussarna från gårdagens regn hade sjunkit undan.

Det blev några timmars marktjänst innan vi satte oss på cyklarna och tog vår första tur för dagen. Ut på Chaussee Strasse via Invaliedenstrasse och Luisestrasse ner till Brandenburger Tor. Cykelvädret var enastående, en svalkande bris och några grader över de tjugo. Berlinarna visade sig från sin allra bästa trafiksida. Tålmodiga och vänliga!

Vi tycker att man ska återbesöka ställen som man har besökt tidigare. Det bättrar ofta på minnet på ett trevligt sätt. Därför besökte vi Branderburger Tor, Denkmal, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie och Tiergarten igen.

Ja, jag finns där!
Pots`
Nu blev det också ett besök på Schloss Bellevue innan vi cyklade längs Spree och Magnus- Hirschfeld- Ufer och förbi Hautbahnhof till ställplatsen på Chaussee Strasse.
Där blev det traditionell sillunch med snaps och öl. Tyvärr hade vi köpt grönt!!! Örtöl, så det blev mera snaps än öl :-)

Mr. Green
Efter någon timmes siesta gav vi oss ut på vår andra tur för dagen. Vi tog oss till Prenzlauerberg via Bernaur strasse där ytterligare ett monument för att påminna om muren finns.
Prenzlauer är ett område i det forna Östberlin som har utvecklats till ett ungdomligt och kulturellt fäste.   I morsats till många andra storstäder är det ganska lätt att få billigt boende i Berlin och då speciellt Prenzlauer. Det var härligt att cykla där. Påminde en del om Montmatre i Paris.

Prenzlauerberg
Musiken då? Ja, Vi lyssnade på indiepop och balkanmusic i Prenzlauer, heavymetal vid Frankfurter Tor på Karl Marx Allee samt synthpop på Muhlenstrasse på väg tillbaka till Mitte.

Synth- pop
Där kom Fru T på den strålande idén att vi skulle åka tillbaka till campingen och göra egen mat.
Och så blev det!

Sitter just nu utanför motorhemmet och skriver dessa rader. Drygt tjugo grader och koltrasten försöker förgäves överrösta trafiken strax bakom min rygg på Chaussee Strasse.
Det är knökfullt på ställplatsen. Tur att vi kom i går.

Hej!
Jag är mycket nöjd med tiden i Berlin. Vi har fortsatt att utvidga vårt kunnande om stan och varit på platser vi inte besökt tidigare. Jag har haft en önskan om att cykla utmed hela Karl Marx allé och det gjorde vi idag. Fråga mig inte varför, det är väl det gamla vänsterspöket som vill ha sitt J Prenzslauer berg var riktigt gemytligt och vi cyklade också en trevlig sträcka utmed floden Spree. Innalles ett givande återseende av vårt kära Berlin. Och vädret? Kunde absolut inte ha varit bättre!

Fru T

Inga kommentarer: