fredag 28 juni 2013

Siena

Det är något speciellt med campingar och deras beskrivningar hur bussförbindelser till och från campingen fungerar. Ta exempelvis Camping Colleverdes beskrivning hur man tar sig ner till Sienas centrum.  Betalningen till dem gick bra (naturligtvis)  och bussturen ner funkade OK. Men när vi skulle hem i halvtiotiden hade bussarna slutat gå. Det hade man inte med i informationen :-/

Som tur var hade vi cash och ropade till oss en ung, rask taxichaufför som blixtsnabbt körde oss upp via serpentinvägarna till campingen för c:a åttio kronor.
Har man lust att diskutera med receptionen om de uteblivna bussarna…näe!
Siena, då? Det är två saker man bör se. Il Campo, det stora, vackra sluttande torget.  Där var man på tårna och förberedda för en av två hästkapplöpningsdagar som går av stapeln under ett år . På tisdag nästa vecka brakar det loss och banorna låg redan färdigpreparerade. En stor händelse i Siena.
Sluttande torg
Värsta kurvan
Och så Duomo naturligtvis, den zebrafärgade domkyrkan, så speciell och vacker.
Duomo
OK, då, en tredje sak. Att knalla omkring i de medeltida gränderna är också väldigt häftigt i den här staden. Speciellt när det börjar mörkna.
Ytterligare litet kuriosa om campingen och denna gång dess fina pool. För att få bada i den måste alla bära badmössa!! Och alla barn uppmanas att vänta i tre timmar innan man badar om man har ätit!!!
Rom nästa!

Inga kommentarer: