lördag 29 juni 2013

En ganska lugn dag

Efter litet kringelkrokar ut ur Siena var det raka spåret ner mot Rom via grön motorväg (20 mil), som kostade oss c:a 11 Euro. Det är dyrt att åka på släta vägar i Italien. Lägg också till att bensinpriserna är de högsta i Europa! Men vad gör man inte för att få glida igenom sköna landskap som Toscana, Umbrien och Lazio.

Fru T hade hittat en jättefin camping för under 30 Euro som heter Camping Tiber Village. Den ligger några minuter från Prima Portas tågstation och har Shuttle bus service ner till stationen varje halvtimme. Finemang!
Däremot var det inte kul att åka förbi alla prostituerade som fanns efter vägen mot campingen. Att de var så unga gjorde inte saken bättre L
Tibern eller Tevere som den kallas här går alldeles bredvid campingen, som har en pool med det vanliga badmössekravet. Dess Market är den bästa hittills under resan. Fru T hittade allt hon ville ha till kvällens marlagning :-)
Annars blev det vår lugnaste dag hittills. Jag hann spela gitarr några timmar och fru T läste Björn Ranelid och solade benen under Tiberns sköna pilar.

Relaxing
Bra att vi fick den här dagen för i morgon blir det en hektisk heldag i Rom. Återseende för oss båda. 2004 var vi här och förlovade oss. Vi skulle ha bytt ringar högst uppe på en balkong på Petruskyrkan, men så blev det inte. Bloggaren fick svindel och vågade inte gå fram till kanten. Det blev i Sixtinska kapellet i stället.
Det enda dramatiska som hände i dag var att motorn hastigt dog när vi hade kommit in på campingen. Lyckligtvis var det bara litet dålig kontakt vid en av polerna på batteriet. Lätt sak för en mekaniker som jag !!!!!!!!!
Efter morgondagen vänder vi norrut och visst känner man en viss hemlängtan när man hör att några hemmavid vill gå på Furuvik med en när man kommer hem J

Inga kommentarer: