måndag 24 juni 2013

Venedig nästaNär vi vaknade i Sterzing hade det regnat hela natten. Delar av campingen var plaskvåt, men vad gjorde det när nattsömnen hade varit god. 

Efter vanligt morgonbestyr åkte vi in till byn för att tanka och köpa mat. Tanka gick bra, god service av  ytterligare två ungdomar som kunde bra engelska. En av dem beskrev också vägen till närmaste super market. Tyvärr var den icke handlingsbar eftersom de få parkeringsrutorna inte lämpade sig för 6,70 meter husbil.

Vi gav upp och rullade med lätt gas ner mot Gardasjön. En underbar del av vår resa. Majestätiska berg krönta av nyfallen snö från nattens nederbörd och vilda gråblåa fjällälvar följde oss hela vägen. Städerna Bolzano och Trento dök upp och försvann på sidan av A 22:an innan vi svängde till  höger in mot Lago Garda.

Gardasjön var vacker på ett motsägelsefullt sätt. Vid första anblicken häpnar man över de pittoreska husen (mest hotell) som ligger alldeles vid kanten av den vackra sjön.

Gardasjön
Svindyra småplättar camping.
Det är också det som blir områdets fall. Det är så väldigt trångt och exploaterat längs hela den östra strandremsan. Under hela sjöns sträckning kunde vi bara stanna en gång för att ta några bilder. Inte ens vid en Lidl-affär i slutet av sjön fanns en riktig parkering, vilket säger allt.

Området runt Gardasjön påminner mycket om Lake District i Storbritannien. Det vackra och speciella verkar dra dit mängder av människor, men själv vill man inte stanna där!

Efter sjöbesöket tog vi motorvägen mot Venedig och med stor snits lotsade fru T oss in till Camping Serenissima med sin mobil- gps. Bra gjort! Att hon också hittat denna härligt kastanjeblommande camping med påstigning på buss som går direkt till Venedig massor med gånger om dagen är ju heller inte helt fel.

Campingidyll
Det som satte litet myror i huvudet på oss var betalningssättet att ta sig av från motorvägen. Bara mynt! Litet svårt när man bara har bankkort och sedlar. Trodde vi! Litet tumult blev det men det löste sig.

Sommarvädret är tillbaka :-) Koltrastarna gör oss sällskap när vi sitter utanför husbilen och summerar och tänker på morgondagens venedigvistelse.

Inga kommentarer: