fredag 28 juni 2013

San Gimignano

En pärla bland pärlor i Toscana är byn San Gimignano. Den ligger vackert belägen på en lätt intagbar höjd med utsikt över det vackra, böljande, vinodlade landskapet.

Dit gjorde vi en avstickare på vår väg mot Siena. Det fanns en helt OK husbilsparkering knappt tre kilometer från byn. Det var inga problem för resande med cyklar bak på husbilen.
Vädret kunde inte ha varit bättre när vi närmade oss byn med alla dess torn. De är tretton stycken för närvarande. De lär dock ha varit över sjuttio under byns storhetsperiod som ändade med digerdöden och en ny sträckning av pilgrimsleden.
Många torn är det
När man kommer in i byn står tiden plötsligt stilla. Promenadtakten minskar till strax över noll och man börjar släntra fram. Man känner varken av upp- eller nerförsbackar för att man går så sakta.
Stadens torg
Efter besöket cykelsusade vi ner till parkeringen och tillagade (fru T) en mycket god lunch som inmundigades innan resan fortsatte mot Siena.

Ja, då ska vi se…
Det är alltid ett jädrans tjatande om det underbara toskanska landskapet, man blir så trött. Fråga mig om det är så fantastiskt vackert! Jo deäre! Precis så tjusigt som resereportagen på Tv har visat. Det känns nästan overkligt att cykla omkring på de böljande kullarna och titta på välbärgade vinbönders gårdar.
Toscana
Nu sitter vi på en dyr camping i Siena. Det regnar ganska ihärdigt och vi hade tänkt cykla in till stan ikväll. Men först ska vi diska, duscha och greja lite så det hinner kanske sluta regna. Annars blir det nog en busstur.
Fru T

Inga kommentarer: