torsdag 27 juni 2013

Firenze dag 2

Vi vaknade i anständig tid efter gårdagens sena jakt på upplevelser. För att vara oss :-)

Det ryktades att det skulle bli regn och t.o.m. storm på e.m. så vi tog in markisen för säkerhets skull och gav oss i väg.

 Alldeles utanför campingen hade det hänt en cykelolycka. Bra val att ta bussen in, cykla i Italien, nja, inte så smart!!

Alldeles bredvid busshållplatsen, en ............

Jazz Club!!
Ska kolla den i kväll.

Bussfärden gick alldeles utmärkt. På snabba fötter till Uffizierna för att mötas av en kö på 60- 90 minuter. Vi var förberedda och det många med oss.

Köööö...
Väl inne var vi ganska överens. Vi har varit på mer spännande konstmuséer. Det var mycket 1400- 1600-tal och det var av hög klass. Tjyvfotade en del :-) Vi tar väl en bild, som är min favorit ända sedan jag var här förra gången.


Efter fantastisk risottolunch knallade vi till Maria del Fiore. samma där, har varit med om mer överväldigande upplevelser även om kupolen är mäktig även innifrån.

Tak
Men även golven.

Golv
Fossingarna började ömma en del men vi tog oss ner till Ponte Vecchio bara för att konstatera att fåglarna där är alldeles för dyra för två fågelsamlare från Sandviken.

I silver
Men gelato hade vi råd med :-)

Signora T
Signor Honk
I morgon blir det Siena, eller som en holländare på campingen uttalade det: Tjena :-)

Ciao!
Håller med föregående talare. Kyrkor och museer i all ära men de finns ju lite varstans. Vissa städer (eller platser) har det där egna som ingen annan har. Venedig har kanalerna, Florens har Ponte vecchio, Barcelona har Gaudi och Stockholm har vattnet. Det börjar bli svårt att överraska oss.

Men det är något speciellt att återse platser. För H blir det mycket sånt på den här resan. För mig blir det snart dags att se Rom igen. Det ska bli roligt för Rom har just många saker som ingen annan stad har. Jag har ett behov av att få ordning på vissa saker i den staden.

För övrigt kan jag berätta att jag har ca 15 kliande myggbett, H har noll! Det smyger in någon enstaka mygga i husbilen och alla vill smaka på just mig:) Det är konstigt att de kommer i den värme vi har, idag runt 25-27grader.

Nu är jag väldigt trött men ska försöka hålla ögonen öppna halvannan timme till. Kanske kan en dubbad italiensk film hålla mig vaken:)
Fru T

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan tipsa om några guldkorn längs vägen, Greve in Chianti med sina fantastiska charkbutiker intill torget. Eller vinbonden Paolo på Gården Caparsa nära Radda in Chianti. Eller en fantastisk måltid i Volpaio intill kyrkan. Eller......... Finns hur många guldkorn som helst mellan Firense och Sienna utanför turiststråken. Nä nu är jag riktigt avundsjuk! Hoppas på god tur!
Stefan

Anonym sa...

:-)
Vi får se vad vi hittar!
Honken