tisdag 16 juli 2019

Söderut 27 juni 2019

Halvklart och blåsigt och ca 13 grader.

Fru T tror sig ha löst bubblandet i vattentanken. Värmen stod felställd på vattenvärmning.

Iväg från denna håla 8.20. Tillbaka 3 mil på samma väg innan vi tog av mot Finland. Vi färdades länge utefter Enare träsk. Vi såg vattnet då och då och förstod att sjön är mycket stor. Fru T läste högt ur en berättelse på Internet om myggor, knott och guldvaskning. Enligt författaren var enda sättet att komma undan myggen att ha dykardräkt på sig och simma under vattnet.

:-)

Enare by är litet och vi gör ett stopp för att fika bara. Vi går in i en souvenirbutik som var något alldeles extra. Där fanns allt och i massor. Bloggaren köpte en t-shirt med en karta över Finnmarka. Fru T köpte ett par sockor.

Enare träsk i bakgrunden
Lite senare stannade vi vid en sjö för att göra lunch. Bloggaren var upp i skogen för att göra ett naturbehov och hann få tre myggbett i de nedre regionerna trots hög fart på aktiviteten :-)

I Ivalo blev det proviantering. Det är ett lite större samhälle. Strax efter behövde bloggaren vila från bilkörningen (ta en tio minuters nap). Då hann fru T titta på en fantastisk semesteranläggning som heter Kakslauttanen Arctic Resort. Där hyr man ut otroligt snygga och stora timmerhus samt igloos av glas som man kan tillbringa natten i och titta på norrsken. I dessa igloos finns en automatisk väckarklocka som ringer när norrsken uppstår. Exklusivt och svindyrt.

Färden gick vidare på fantastiska vägar till Sodankylä där vi tog in på campingen Nilimella alldeles vid älven. Här var det trevligt och vi grillade lax.

Avslutade dagen med en relativt trevlig cykeltur. God Natt i tiotiden.

Inga kommentarer: