tisdag 16 juli 2019

Söderut 29 juni 2019

Upp sju och i väg 9. Lite snabbare denna dag alltså.

Alldeles utanför Suomisalmi ligger ”Den sjungande skogen”. Konstverket består av 15 musikinstrument som gjorts av några folkmusiker. Området var härligt att gå i, tallmo med sandbankar ner till den fina sjön. Instrumenten höll hög kvalitet och vi spelade på alla. Intill fanns också en stor och välbyggd sommarteater. Scenen hade många dörrar (fars) och bloggaren försökte skådespela lite genom att springa ut och in i dörrarna. Finns på film :)
Buskis


Vi reste vidare genom Kajani och i Kuopiotrakten beslutade vi oss att skippa den storstan ochi stället ta oss till Varkaus för att besöka ”The museum of mechanical music”. Vi hann dit i god tid innan stängningsdags och fick en guidning av 3 herrar (en våning var).

Mekanisk musik
Det var roligt, intressant och tokigt. Det höll högre klass än vad vi trodde, mycket glada att vi tog oss dit. Rekommenderas, åk dit ni också!

Sedan var det dags att leta sovplats för natten. Vi hamnade i ett samhälle som heter Rantasalmi. Åh, alla dessa naturbeskrivande namn! De är verkligen svåra att komma i håg för en brynäsare på vift. Lättare då för en finskfödd fru T, som länge i livet pratade finska.

Vi hamnade på ett lugnt ställe nära båthamnen. Enda faran var att vi stod jämte en frisbeegolfbana som det varnades för:-) Ingen var dock där och spelade!

Sedan åt vi laxpudding gjord på resterna av laxgrillningen i förrgår.

Fru T ordnade med färjeförbindelserna till Sverige på onsdag. Då har vi varit ute på vift i två veckor:-)

Inga kommentarer: