tisdag 16 juli 2019

Västerut 1 juli 2019

Vaknade till en dag som sägs ska bli väldigt varm. Som tur är har vi bara 15 mils körning till Lahti.

När vi kom fram körde vi raka vägen till ställplatsen vid båthamnen. Efter några turer fram och tillbaka fick vi reda på att vi skulle anmäla och betala på restaurang Risa Robell någon kilometer bort. All info om ställplatsen var bara på finska? Månne detta var orsaken att vi var ensamma på den fina ställplatsen hela kvällen och natten. Vi hade ett helt hus med WC, dusch och tvättstuga för oss själva. Lyx!

All alone
Vi åt lunch och cyklade sedan in till stan. Bloggaren cyklade tillbaka till husbilen och fru T ämnade att shoppa. Det var inge roligt tyckte hon, samma affärer som hemma!

Efter vila och läsning cyklade vi till det stoooora sportcentret med skidanläggning och en massa andra sporthallar. Sportbloggaren skulle självklart upp och titta på den svåra kurvan (skidor) på väg in till stadion. Där reportrarna alltid skriker: ”Ramla inte nu, ramla inte nu!!!” när våra skidhjältar är på väg in mot mål och hägrande medaljer.

Ramla inte nu, ramla inte nu :-)
Vid hemcyklingen passerade vi den mycket fina parken, dito hamnen med Sibeliushallen och en massa restauranger. Det vimlade mycket folk hela tiden, många motionerade.

Sibeliushallen
Tillbaka åt vi middag, tog en promenad i båthamnen, tittade på arbetare som fraktade ut och fäste en ny, 50- 60 meter lång båtbrygga och sedan var det godnatt :-)

Inga kommentarer: