tisdag 16 juli 2019

Västerut 26 juni 2019

Mulet, småregnigt och ca 13 grader. Efter sedvanliga morgonbestyr reste vi vidare 9.15. Vi stannade och tankade i Ifjord. Det är långt mellan tankställena i denna del av världen. Vi tittade till Andreas Flaters hus i Rustefjelbma och tog ett foto som skickades till nämnde person, som själv var på resa till Sandviken bl.a. Upp och nervända världen!

Resan från Kunes var till stora delar magnifik, förutom några mil med trasig väg. Efter att vi tog bron över Tana älv (ny bro under uppbyggnad) blev om givningarna in mot Kirkenes lite tristare med mer sly och mindre utsikt.

Vi kom fram till Kirkenes i tretiden och ställde oss tillsammans med ett gäng andra husbilar i hamnen utanför Hurtigrutterminalen. En stor grusparkering utan charm.

Vi cyklade in till centrum innan allt stängde.

Nära Murmansk

Tittade på minnesmärket för ryssarnas befrielse av Kirkenes 1944. Varken det eller staden i övrigt hade något speciellt att bjuda på. Det är bara en vanlig liten enkel stad.

Monument
Åter till husbilen grillade vi fläsk som vi åt med mandelpotatis (mums)! Vi cyklade en sväng i hamnområdet. Ingen estetisk upplevelse!

Det bubblade i vattentanken. Varför? Får lösa i morgon!

I morgon, ja, Finland!

Inga kommentarer: