fredag 12 september 2008

FRA-lagen

Nu börjar det dra ihop sig igen. Nästa vecka på tisdag öppnar riksdagen för hösten. Om någon hade trott att FRA-frågan är död så kommer man att få en påminnelse om motsatsen.
Samma dag arrangerar nämligen Nätverket Svart Måndag ”Hoppets Demonstration” i Stockholm, Malmö och Göteborg. Nätverket hoppas på att tusentals människor kommer att lockas till Sergels Torg i Stockholm. Bland talarna finns företrädare både från oppositionen och för allianspartierna.
Aftonbladet (12 sept) har gjort en enkät som visar att minst åtta borgerliga riksdagsledamöter vill riva upp FRA-lagen och tillsätta en ny utredning. Vi vet ju också från Rapport och Aktuellt (17 juni) att sex riksdagsledamöter för folkpartiet är beredda att rösta mot lagen efter riksdagens öppnande. Snacka om laddad politisk höst!
Själv har jag nöjet att vara debattledare när ABF och Socialdemokraterna anordnar FRA-debatt torsdagen 18 sept kl 19.00. Platsen är Sosserian, Coromanten i Folkets Hus i Sandviken.
Debattörerna är Göran Pettersson, riksdagsledamot (m) och Mark Klamberg, doktorand i juridik vid Stockholms universitet.

Kul och intressant ska det bli!

Inga kommentarer: