torsdag 6 november 2008

Skype

Det brukar kallas det näst bästa sättet att genomföra ett möte. Det bästa är naturligtvis när man kan sitta runt lägerelden allihop, titta varandra djupt in i ögonen och utbyta kloka tankar. Men oj, vad långt det är för vissa att ta sig till ett styrelsesammanträde för Datorn i Utbildningen i Stockholm när medlemmarna är spridda över hela landet. Speciellt om mötet är planerat att vara i 1,5 timme.

Då tar man till det näst bästa sättet. Man kopplar upp sig i en gruppchatt via Skype och avhandlar dagordningen med sekreterare som skriver minnesanteckningar direkt i det gemensamma chattutrymmet. Samtidigt som deltagarna mår bra av att tänka på de miljöfördelar som beslutet om att ha mötet via Skype har inneburit!

Går det att samsas på samma lina utan att prata varandra i munnen. Alldeles utmärkt! När någon pratar blinkar det litet diskret runt talarens bild. Påminner litet om glöden vid lägerelden faktiskt. Det enda som irriterar är sekreterarens knatter på tangentbordet vilket också vill vara med i ljudbilden.

Men det blir väl dyrt? Näe, gratis är det! Fråga mig inte hur det går till. 13 milj var online på Skype under vårt möte. De kanske också undrar.

En som har tjänat pengar på Skype är en av dess grundare svensken Niklas Zennström som sålde Skype till Ebay för någonstans mellan 20 och 30 miljarder i september 2005. Detta gjorde herr Zennström till en av Sveriges rikaste män.

Det är roligt när det går bra för en del!

1 kommentar:

Anonym sa...

DU är utmanad! Kika in min blogg =)