söndag 24 juni 2012

Esbjerg och Nordsjön

Efter Lökken blev det en ganska lång sträcka genom Jylland ner till Esbjerg. Säga vad man vill om Danmark, landet är inte kuperat! Husen ser likadana ut från norr till söder, snarlikt bebyggelsen i norra Tyskland.

Vi tog oss ner till Den Hvide Sande för att kanske få uppleva något som liknande den underbara stranden i Lökken. Men så blev det inte. Kanske beroende på att det blåste halv storm vid den strandremsa som vi kom ner till. Något oroväckande höga vågor inför de 13 timmar på Nordsjön som väntande.

När vi sedan anlände till hamnen i Esbjerg var det redan incheckningskö till båten Dana Sirena. Vi blev litet konfunderade att incheckningen  redan började16.15 när båten skulle kasta loss 18.45. Förklaringen var att alla lastbilar, husbilar och bilar skulle vändas i båten, eftersom det bara fanns en öppning. I aktern. Väntan blev extra lång för oss. Husbilar togs in sist.

Väl ombord insåg vi att båten var riktigt liten. Den kändes mera trång än Eckerö- färjan när det gällde personutrymmen. Men det vi saknade i rumslig frihet fick vi  igen med råge i blåst. Det gungade ordentligt natten igenom.

Nåväl, vi åt en härlig kvällsvard i Steak House. Dyrt blev det, men nu har vi några matveckor framför oss i husbilen, så det var det värt.

På morgonen hade blåsten bedarrat, men de allmänna utrymmena var fortfarande begränsade så fru T blev sittande i hyttfönstret och såg så här filosofisk ut. Utanför var det grått, grått och grått!


In two hours, Harwich!

Inga kommentarer: