onsdag 20 juni 2012

Till Skagern, inte Skagen?

Äntligen semester! Äntligen på väg till England/Skottland!

På midsommarafton är det meningen att vi ska sitta bland sanddynerna i Skagen och se när Skagerack och Kattegatt möts.

Därför kändes det litet säreget att vi redan den första dagen på semestern hamnade vid Skagern som inte ligger i Danmark utan är en alldeles underbar sjö liggande nästgårds till Vänern alldeles i närheten av jordgubbslandet Finnerödja. Varken fru T eller jag hade någonsin hört talas om denna insjö, till ytan betydligt större än Sandvikens pärla Storsjön.

Vi var ute efter en liten familjecamping på väg ner mot Göteborg och hamnade på en jättetrevlig sådan bredvid ovan nämnda sjö. Den är så fin så att vi under grillning och ätande undrade varför vi överhuvudtaget ska åka utomlands.

Nu blir det så i alla fall. Göteborg- Fredrikshavn i morgon och Esbjerg- Harwich på midsommardagen. Vikingatåget väntar.

Dags att sova!

Ja just det, sova är vad man verkligen behöver så här i början av semestern. Det var stressigt med jobb och allt möjligt in i det sista. Vi har en vacker solnedgång och ljummen temperatur här vid Skagern så det har börjat bra. H grillade revbensspjället till belåtenhet men de nya dyra vinglasen i plast hade en vass obehaglig kant som skar in i läppen, så de åkte raka vägen ner i soporna! Allt kan ju inte vara perfekt!

Fru T.


Sov gott!

Inga kommentarer: