torsdag 28 juni 2012

Första dagen i Skottland

Det regnade hela natten på skogscampingen utanför Hexham. På morgonen var den ännu blötare och fuktigare än dagen innan, men solen tittade fram vid uppvaknandet och det kändes bra. Ett av morgonbestyren var att byta dricksvatten i motorhemmet. Man kan inte ha samma vatten mer än i en vecka. Eftersom campingen inte bjöd på någon slang fick bloggaren springa fram och tillbaka med en plasthink ett ansenligt antal gånger innan vi var nöjda.

Sedan fortsatte jakten på Hadrian´s Wall och nu hittade vi den, men kände inte för att betala parkeringsavgifter och inträde för att klättra upp på resliga kullar i regnvädret för att se muren.

Vi drog i stället tillbaka in till Hexham och fick min punktering lagad av en ung cykelreparatör, som säkert hade planer att öppna en cykelbutik under alla år som han plågades av satsdelar och algoritmer i skolan. ”You can come and get it in half an hour!” Skulle det hända i Sverige? Knappast!

Sedan ställde vi gps:n på Edinburgh och åkte på väg 68 över ett fantastiskt öde landskap med oerhört vackra kullar. Horisonten låg mil bort. De enda som strosade omkring där var en miljon får som betade lugnt och fredligt trots att regnet öste ner och omvandlade bergochdal-vägbanorna till små bäckar. Det var faktiskt litet stirrigt att köra där speciellt som alla här uppe har kommit överens att hålla till vänster och brassa på oavsett väder och vägbredd!

Förvåningen var stor när solen började titta fram vid ankomsten till Edinburgh Caravan Club Site, där vi beslutade oss för att stanna i två nätter. Der är en mycket välordnad camping några hundra meter från Firth of Forth, till vars strandpromenad vi tog oss med cyklarna efter en mumsig kvällsmåltid i kvällssolen.


Tomorrow.... Edinburgh!

Inga kommentarer: