lördag 30 juni 2012

På cykel i Edinburgh

Vi vaknade med strålande sol utanför Dethleffsen. Tyvärr byttes detta snabbt ut mot ett infernaliskt regnande. Such is Scotland, eh?

När regnet bedarrade en smula hoppade vi raskt upp på cyklarna med regnkläderna i beredskap och kajkade upp cykelvägarna Telford Path och Roseburn Path mot centrum. Efter tio minuter fick vi stanna och sätta på regnkläderna och sedan blev resten av cyklingen mot Edinburgh Castle en kamp mot den skotska vätan som ville in speciellt bakom sandvikarnas glasögon. Hu, hur vi såg ut och hur dåligt vi såg.Cyklingen tog på krafterna och när vi hade lokaliserat slottet drog vi till Home Street och en underbar lasagne/ öl tillsammans med ett antal intressanta skottar. Vi åt och tittade, drack och funderade över människors olika liv. En av dem bar en skotsk klandräkt, blazer, gröna yllestrumpor och knickers. Efter den första ölen och det efterföljande toalettbesöket hade den stilige äldre mannen stoppat in blazerskörten i byxorna. Men han förde sig lika galant ändå!

Efter en kringgående rörelse för att komma på rätt sida av slottet tog vi oss förbi säckpipeblåsare och krigare av okänt ursprung och upprördes över fotbollsläktarna framför ingången. Gott syfte dock, det är där man samlas för att utöva sina Military Tattoo.

Efter besöker in the castle (som var värt punden det kostade) rullade vi sakta nerför High Street och Canongate till Holyrood Palace där kungafamiljen brukar boa när de har vägarna förbi. Man slås av allt det skotska som man ser hela tiden. Ingen amerikanisering här inte!


Besöket i New Town gav inte så mycket. Vi beslutade oss för att cykla tillbaka till campingen via en Supermarket längs cykelvägen Goldenacre Path. Mat för kvällen och proviant inför attacken mot Högländerna som börjar i morgon.


Hej!

Efter att vi kommit tillbaka till campingen så upphörde regnandet helt. Men det är för svalt och blåsigt för att man ska kunna sitta ute och äta. Så vi boar inne i husbilen och tar oss en liten whiskypinne före maten. Vi försöker att beskriva upplevelsen av smaker och aromer men det blir bara ett konstaterande att ”det smakar whisky”. Så intresserade är vi av det ungefär.

Imorgon ska vi ta oss igenom Cairgorms höjder där det förutom höglandsboskap också ska finnas såväl bisonoxar som vargar och vildsvin. Där hade jag tänkt fricampa men jag vet inte om H klarar det som till och med är rädd för murmeldjur.

Fru T.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej H & T!

Jag har nu följt er reseblogg sedan ni hoppade in i "motorhemmet" och kan ärligt säga att jag aldrig haft roligare sommarläsning tidigare :)

Tråkigt att vädret inte varit med er, men det har inte varit så bra hemma heller. Hoppas ändå att ni har det bra och att ni kan njuta av er semester på bästa sätt. Se till att njuta av era plints of lager, whiskyepinnar och vilket vin ni nu pimplar i er ;)

Vänliga sommarhälsningar från Roffe m familj.

Freedomtravel sa...

Skottland är ett ställe jag gärna skulle besöka! Även om nu vädret inte ser så inspirerande ut... ;) Önskar fortsatt trevlig resa och hoppas att ni får lite bättre väder!