onsdag 27 juni 2012

Vägen till York var kantad av förtretligheter

Det började redan i går kväll. Min iPhone packade ihop och det innebar att den måste ominstalleras via iTunes, som naturligtvis inte fanns på campingen. WiFi alltså. Jag tror inte campingtanterna ens hade hört det ordet :-)
Sedan upptäckte vi att min cykel hade punkterat under gårdagens tur till Cambridge. Bakdäcket. Det innebar att vi behövde en cykelreparatör, eftersom varken bloggaren eller fru T är sådana.

Det skulle lösas i Stamford, som är staden där Burghley House ligger. WiFi hittade vi på Public Library, men gick det att ominstallera iPhonen? Nej! Det uppstod ett fel….? Arggggh!

Cykelreparatören hittade vi i alla fall och tog oss dit bara för att konstatera att han hade stängt på tisdagar. Den dag som idag var!!

Så det var bara att åka ut till Burghley House för att konstatera att jag hade glömt datorn på biblioteket!!!

Och det blev inte bättre av att åka till York för att upptäcka att campingar inte är lätta att hitta. Vi irrade omkring i två timmar innan vi äntligen hittade Manor Park på Bishopthorpe Road, som vi hade åkt förbi två gånger utan att upptäcka.

Nåväl nu sitter vi i alla fall mätta och belåtna och jag ska snart be fru T att berätta något positivt gällande denna förtretliga dag.

Hm, låt se…

Han missade visst att berätta att en lykta på husbilen pajade i Danmark. Det gör nu inte så mycket i England eftersom de inte har något krav på halvljus. Sen blev det nåt slags läckage på toaletten också. Men vi upptäckte att genom att vrida duschkranen i högerläge så upphörde det. Finemang!
Nu ska vi se om det finns mer negativt att berätta om. Jo alltså trafiken! Det finns vissa situationer som är riktigt otäcka. T.ex. om man ska ut på en motorväg. Då finns det ingen accelerationssträcka utan man måste bara ut fort som fan mellan bilarna som kommer i hög hastighet. Att accelerera med en husbil är nästan omöjligt! Ibland om man ska till höger så måste man först ut i det snabbaste högra körfältet för att göra en hastig inbromsning och ställa sig i en liten ficka och sen ta sig över mötande körfält! Det kan också komma både cyklister, fotgängare och hästar som ska korsa flera filer! De kan inte vara ett dugg intresserade av att hålla olycksstatistiken nere!

Positivt: Det var kul att se Burghley house som är en privategendom och inte ett traditionellt slott. Omgivningarna var mycket tjusiga med massor av hjorthagar. Det var också intressant att se Stamford som de påstår är Englands mest välbevarade stenstad. Varje hus var sandsstensfärgat vilket gjorde det väldigt speciellt. Det är också positivt att vädret är skapligt, även om det inte är högsommar. Vi har ätit oss mätta fast vi inte lyckades hitta någon affär på vår tur genom York. Vi har också druckit en Chateau de Mornag från 2009. Det låter tjusigt men fy fasen, det smakar inte så bra. Den har legat i ett skrymsle i husbilen i tre år och väntat på en krisens dag som denna. Skål!

Fru T.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tyvärr måste jag erkänna att jag skrattar åt er berättelse. Inte åt det prekära läget för er utan för sättet att beskriva det. Känn er inte för nedstämda, här öser regnet ner alla dagar, utom just nu. Dessutom är det krångel med vissa IT-saker även för oss andra.
Måste erkänna att jag hellre satt i England och ondgjorde mig över dem......
Agneta