söndag 24 juni 2012

Rule Brittania

Håhå jaja, ett sånt sjå! Ja, inte på båten alltså för där fick vi en skön morgon men sen på land i Harwich. När vi hade rullat av färjan möttes vi av ett rejält regnoväder. För chauffören H var det lugnande eftersom trafiken per automatik blev långsammare. Och det behövs när man i början måste tänka ”håll till vänster, håll till vänster”. Det gick fint och efter ett par mil rullade vi in på en rastplats och käkade lunch. Vi tog en liten omväg till Cambridge för att slippa dyra motorvägar men också för att träna lite extra på vänstertrafik.

När vi kört in i stan hamnade H på fel sida i en vänstersväng. Men som tur var så var korsningen tom på bilar. Den första campingen vi besökte hade ingen plats för oss. Det berodde på att det hade regnat enormt mycket de senaste dagarna och de kunde inte använda alla platser då det var risk för att man förstörde marken eller helst enkelt fastnade. Receptionsfrun var i alla fall behjälplig med information om andra platser i närheten och vi for vidare.


Nu är vi här på Highfield farm touring park trots att det egentligen var fullt! H körde ”charmoffensiven” (ni som känner honom förstår) och vi fick en plats på det regnmättade gräset ”om vi körde mycket lugnt”(vilket H inte gjorde som ni förstår ni som känner honom). Vi var mycket glada tills vi märkte att något var fel med elen. Tydligen hade en kabel gått sönder. Efter kontrollerande hit och dit konstaterade H att han måste skaffa en ny kabel. En ny charmoffensiv till damerna i receptionen som lyckades förmå sin gamle farfar ett leta efter en kabel långt in i egendomens skrymslen. Väl tillbaka kunde jag (fru T) konstatera att elsäkringen löst ut. Men då var kabeln inköpt och kunde enligt H ”vara bra att ha i framtiden”.

Nu har vi just ätit en stark och god chili con carne med ett utsökt vin som vi köpte på båten. En av damerna från receptionen var hit nyss och beklagade att hon varit lite stressad och ”rude” när vi anlände och därför glömt att visa var dusch, kök, toa etc var belägna. H försäkrade att det inte var någon fara alls. Ja ni som känner honom förstår!

Fru T.


I kväll tar sig England till semifinal. Har vi TV som fungerar? Nej :-)

Inga kommentarer: