torsdag 28 juni 2012

Vi närmar oss Skottland

Som vanligt började dagen tidigt p.g.a. fru T som ofta är uppe och sätter på kaffe innan bloggaren vaknar. Aromen är underbar. Härligt uppvaknande.

Efter de vanliga morgonbestyren åkte vi till en Park and Ride utanför York. Bra idé eftersom vi sedan gårdagen visste hur dåligt York och en husbil passar ihop.

Tre timmar hade vi på oss eftersom vi fick parkera på Tesco- parkeringen (supermarket äntligen) i stället för att ställa oss på Park and Ride- parkeringen som uteslöt husbilar med en bom på 2,20 typ :-(

Dagen i York var helt OK. Vi vandrade omkring i en härligt gammal stad, som lever på att det var vikingarna som grundade staden. Att den är nummer 2 på listan (efter London) på besökta städer i Storbritannien är svårare att förstå. Vi hittade dock ett trevligt café med ett bra WiFi som kändes bra för att övriga världen ska få reda på vad vi håller på med och för att dämpa hungern.


Kommen tillbaka till Park and Ride-parkeringen gick vi loss bland mathyllorna på Tesco. Det kändes finfint eftersom husbilens kylskåp och skafferi betänkligt börjat tömmas. Tyvärr hade vi vid utfarten befunnit oss på parkeringen i tre timmar och fyrtio minuter. Mer än de tillåtna tre timmar alltså! Vi får väl se om det kommer en bötesräkning på 70 pund till Polhemsgatan som de hotade med på skyltar vid parkeringen.

Sedan blev det motorvägs- rally upp till Newcastle och Hexham för en titt på Hadrian´s wall. Två saker blev tydliga för oss. Muren är svår att hitta (förlåt Agneta) och engelsmän har förbålt svårt att lägga ut fungerande adresser till campingar. (Vi hittade dock en till slut, 6 miles från muren).

I morgon ska vi göra ett nytt besök med Hadrian´s wall och även få punkteringen på min cykel åtgärdad innan vi korsar gränsen till Skottland.

Tjena!På något sätt har nejderna här norrut fått mig på diktarhumör, så här kommer två drapor. Först en limerick:


There once was a motor home owner from Sweden

Who thought he had come to the garden of Eden
But when he arrived to the Hadrian wall
He said “I can´t see it, it´s terribly small
To say it doesn´t exist, is that forbidden?


Och sen en liten Emily Dickinson-pastish:

I never saw a wall
Though I´ve dreamt about it for ages
But I am pretty small
So I have to approach it in stages
I climbed the hills of England
And tried to find the path
But half the way to Scotland
I stopped to have a bath
I never saw the wall
But that´s not important at all!


Fru T.

Inga kommentarer: