fredag 22 juni 2012

I norra Danmark

Resan över till Danmark gick bra trots den nattliga överfarten. Många människor däckade på soffor över hela båten. Även fru T och jag. Bloggaren kämpade länge emot men till slut slocknade även hans livsandar under en halvtimme strax före tre.

Välkommen var ställplatsen som hittades direkt i anslutning till utfarten från Fredrikshavns hamn. Där sov vi gott resten av natten, mitt i jättetrafiken till färjorna :-)


Efter uppvaknande och frukost begav vi oss till Skagen där det var meningen att vi skulle sitta och äta sill och dricka snaps vid Grenen där syster Skagerack träffar på broder Kattegatt. Nu blev det inte riktigt så men promenaden ut till Grenen fick oss att längta ohemult efter ovan beskrivna midsommarmåltid.

Efter familjeråd beslutade vi oss för att åka till Lökken och Lökkens strandcamping för att få tillgång till dusch, el och andra campingfaciliteter. Sagt och gjort, så blev det i öööössssregn! Roligt att på de sociala medierna se att alla i Gästrikland har fint väder.

Så blev det då till slut, underbar midsommarmåltid medan regnet avtog. Promenad vid Skageracks strand i kväll, inte alls omöjligt.

I morgon Esbjerg och överfart till England.

Det kom aldrig någon säckpipespelare så nu är vi ett steg närmare överfarten till England. Det är alltid mysigt att vara i Danmark. Människorna är glada och lättsamma och radiokanalerna är mycket roligare att lyssna på än hemma i Svedala. Här vågar man lyssna på gamla pärlor från 70-, 80- och 90-talet och inte bara repeata det senaste halvårets hits. Nu hoppas jag verkligen på uppehåll så att vi kan ta cyklarna in till Lökken by. Trevlig midsommar från mig till familj och vänner.


Fru T.

Inga kommentarer: