söndag 28 juni 2009

Munchen

När vi i kväll kom hem till vår camping Talkirschen utanför Munchen hade vi under nio timmars utflykt avverkat nästan 3,5 mil på de underbara röda cyklarna.

Vi hade betat av centrum, varit ut och bedårats av Nympfenburgslottet samt imponerats av Olympiaparken i Schwabing. Munchen är stort, mäktigt och fullt av sevärdheter och en massa bierstuben. Ja, vi tittade in i en av de största, Hofbrauhaus, men var då så trötta att vi helt enkelt var tvungna att börja cykla hemåt utan att låta en liter öl slinka ner i skrovet. (Alla dricker ur enlitersbägare).

Apropå trötta så såg vi ungefär 18 000 tyskar som var riktigt utmattade. Det var de som under dagen sprang det trettioförsta Munchen Stadtlauf. Vissa sprang 21 km (halvmaraton) och de var de tröttaste. Snacka om stela ben hos vissa på upploppet.
Sedan kunde man välja på 10 km, 5 km och 2 km.

Stämningen var fantastisk. Harskramlorna gick på högvarv och folk tjöt uppmuntrande till löparna utan uppehåll. Det var en riktig folkfest.
Utan öl, faktiskt!
Den kommer ju senare i höst. Då springs det inte, då dricks det!

I morgon har vi kommit överens om att ta omvägen över Salzburg. Det känns litet fel att missa Österrikes barockpärla när man bara är femton mil ifrån. Sedan är det ju inte heller helt fel att låta någon äkta morzartkula slinka ner i magen.

Inga kommentarer: