tisdag 23 juni 2009

Stellplatz Rostock

När man är ute och campar med husbil finns det två alternativ som man kan välja mellan. Antingen tar man sig in på en säker camping med el och en massa service, eller då är man litet ”crazy” och lever litet farligt. Det kan innebära att man bara ställer sig på en parkeringsplats och blottar sig för den kriminella världen som vill söva en med gas och ta ens alla ägodelar. Ofta är det enkelt att välja. Man väljer det medelålders säkra alternativet.

Men igår i Rostocks hamn var det inte läge att börja leta efter en camping när färjan i bedårande sommarkvällsväder lade an och släppte ut oss på det tyska grönbetet.

Sagt och gjort. Crazy skulle vi vara och platsen blev parkeringen utanför Bordershopen. Det visade sig att det redan fanns en liten koloni med vagabonder där. Och dom blev inte färre av att vi ställde oss mitt ute på parkeringen. En timme senare hade ett stort antal andra husbilar hägnat in oss i en sorts modern fästning i syfte att försvara oss mot alla rånare i norra Tyskland.

Vad hände under natten? Det var lugnt, bortsett från att det kändes som om en aldrig sinande ström av lastbilar ville köra igenom vårt mobila hus. Ljudmässigt alltså!

OK, nu har Astrid tagit oss till City Camping Berlin. Janssons frestelse står och puttrar. En Norrlands Guld inhandlad i Bordershopen slinker ner under matlagningen. Snart blir det mat.

Sedan blir det förlustelser i Spandau Altstadt. Tegel råmar i bakgrunden.

Inga kommentarer: